Video koji je pomogao trudnici da prestane da brine

Tajne brige trudnica

Pred porođaj, jednu trudnicu ništa drugo nije mučilo osim pitanja da li će se majka dopasti svom detetu kada je bude ugledalo prvi put. O, znala je ona da je to pitanje besmisleno. I znala je ona da će joj reći kako je to sve priroda uredila. I da je veza deteta i majke čvrsta i nerskidiva. Ali, ona nikako nije mogla da prestane da zamišlja taj prvi momenat, taj prvi susret majke i deteta. Taj, devet meseci priželjkivan trenutak…koji će se desiti kada ona bude bila u bolničkoj spavaćici, ulepljene kose, znojavog, od napora ispečatiranog lica. I šta ako je to divno, majušno, blistavo, toliko željeno dete pogleda i zapitati se: zar je baš ovo moja majka? Šta ako se dete razočara? Teško je objasniti novorođenčetu objektivne okolnosti u kojima se odvija porođaj, zar ne?
I brinula je ona ali nikome nije smela da kaže. I onda je pogledala video „Kako novorođenče vidi?“ u Vodiču za roditelje. Ozarila se. Prestala da brine. I sa radošću otišla na porođaj. Na susret sa svojom bebom.

Video je deo DVD-a koji ide uz priručnik “Lako do prvih reči – vodič kroz govorno-jezički razvoj od rođenja do treće godine” Milice Vakić.

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име