Edicija radnih svezaka „Klub malih matematičara”, u izdanju Izdavačke kuće Pčelica, autora Gorana Markovića, koji je svoje pedagoško iskustvo, ali i upućenost u savremene metodičke trendove uvođenja dece u svet matematike, pretočio u ove radne sveske, podeljena je u dva starosna nivoa – od 3 do 5 i od 5 do 7 godina.

Za sada su na tržištu dostupne radne sveske prvog nivoa, koje se bave temama brojeva, oblika, boja i predmeta u kontekstu matematike. Radne sveske drugog nivoa su u pripremi i malim matematičarima će uskoro biti dostupne.

Mališani se sa matematikom susreću već u prvoj godini života, u svom okruženju i svakodnevnim aktivnostima. Oni klasifikuju predmete prema nekim osobinama, počinju da broje, susreću se sa merenjem, uočavaju sličnosti predmeta sa geometrijskim oblicima i telima. Upravno na takvim saznanjima zasnovane su radne sveske edicije „Klub malih matematičara”, čiji je cilj da prate dečja interesovanja u oblasti matematike, ali i da ih podstaknu da stiču nova matematička znanja.

Radne sveske su koncipirane tako da se deca upoznaju sa prirodnim brojevima, da uočavaju prostorne relacije i razvijaju početne geometrijske pojmove u skladu sa razvojnim sposobnostima. Rad na dva nivoa omogućiće deci da rešavanjem zadataka putem crtanja, bojenja i lepljenja nalepnica, postepeno i sa lakoćom savladavaju ponuđene matematičke zadatke.

Potrebno je istaći da deca ove radne sveske popunjavaju u prisustvu roditelja, koji imaju važnu ulogu da ih podstaknu u radu i da im pomognu, bez nametanja vremena i tempa rada.

Svako dete je dobrodošlo u „Klub malih matematičara” u kome se matematika uči bez opterećenja, sa osmehom i kroz igru.

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име