Na tržištu je sve više radnih materijala za mališane i predškolce. Na prvi pogled sve to deluje zanimljivo, šareno i što je najvažnije korisno. Međutim, kada se upustimo u rad sa decom, počnemo da primećujemo nedostatke metodičke i tehničke prirode. Zbog toga vam danas predstavljamo Pčeličine interaktivne radne sveske KNJIGE LEPILICE, koje su namenjene mališanima od tri godine do polaska u školu.

Pčeličinu ediciju interaktivnih radnih svezaka KNJIGE LEPILICE čine četiri naslova: Brojevi, Boje, Oblici i Slova. Svaka pojedinačna radna sveska usmerena je na jednu oblast znanja predviđenog za predškolski uzrast. Uz pomoć Brojeva mališani uče brojanje, prepoznavanje broja elemenata skupa i povezivanje apstraktnog broja sa konkretnim brojem objekata. Oblici pomažu mališanima da prepoznaju geometrijske oblike i pronađu sličnost sa oblicima u prirodi i svom okruženju. Radna sveska Boje je osmišljena da mališanima pomogne da nauče boje, da ih prepoznaju na konkretnim primerima i uoče razlike između njih. Četvrta radna sveska ove edicije Slova biće dragocena pomoć za učenje azbuke i početnih elemenata čitanja kao što je prepoznavanje početnog slova.

Koncept učenja uz stikere koji je primenjen u ovim radnim sveskama blizak je deci, sam proces učenja ne stavlja u prvi plan, već igru, a učenje dolazi kao logična posledica tog procesa. Posebno zanimljivim ove radne sveske čine poklon posteri koji su tematski povezani sa sadržajem radne sveske, ali predstavljaju i radni materijal na koji dete na osnovu očiglednih uputstava lepi stikere. Kao i svaki poster i ovaj može krasiti dečju sobu, ali ne kao prost dekor, neko kao podsetnik  za boje, brojeve, oblike i slova.

Zbog popularnosti koju imaju, stiker se doživljavaju kao ukras i zabava za decu. Međutim, koncept učenja uz stikere je metodički proveren i dokazano poboljšava preciznost i motoriku dece od tri godine do polaska u školu.

LINK>>

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име