U PU Baby palace Anđela je uveden međunarodni standard Sistem bezbednosti hrane HACCP– savremeni preventivni koncept koji obezbeđuje higijensku, toksikološku i svaku drugu bezbednost namirnica.

Marija Savić- strukovni sanitarno- ekološki inženjer, specijalista
Danko Čučković- predsednik UO Baby palace Anđela
Lazar Simeunović- roditelj
Snežana Milanović- nutricionista
dr Tatjana Vukomanović- pedijatar

HACCP je sistem bezbednosti hrane koji se zasniva na analizi i kontroli potencijalnih bioloških/ mikrobioloških, hemijskih i fizičkih opasnosti kojima su izložene sirovine, mogućih opasnosti pri rukovanju, proizvodnji, distribuciji i konzumiranju krajnjeg proizvoda.
U PU Baby palace Anđela ovaj sistem je implementiran od 2011. godine, utemeljen je na prevenciji i ugrađen u ceo proizvodni proces- od njive do trpeze odnosno od farme do trpeze.
U ovoj predškolskoj ustanovi o ishrani dece brine HACCP tim koji čine sanitarno- ekološki inženjer, rukovodilac predškolske ustanove, menadžment objekta kao i saradnici ustanove- nutricionista i pedijatar. Uvođenjem ovog sistema ishrana dece je bezbedna, kvalitetna i sigurna što garantuje zdrav razvoj dece.
Deca svakodnevno dobijaju sveže voće i povrće i cilj zaposlenih u predškolskoj ustanovi je da mališani od najranijeg uzrasta steknu zdrave navike u ishrani. Raznovrsna i izbalansirana ishrana je ključna za pravilan rast i razvoj što u PU Bejbi palas Anđela dobro znaju i marljivo rade na obezbeđivanju međunarodnih kriterijuma kvaliteta svojih usluga.

Ishrana u predškolskoj ustanovi, prilog iz 887. emisije Vodič za roditelje

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име