Гала концерт Регионалне дечје филхармоније “Зимска музичка чаролија”
Специјални гости маестро Бојан Суђић, Хор Колибри, Хор дечјег културног центра Београд, Ана Софреновић и Миња Субота
Сава Центар, 26. јануар у 20 часова

Након тријумфа на Ташмајдану пред више од 10.000 гледалаца, Регионална дечја филхармонија и Фондација „Деца деци“ позивају све љубитеље музике а посебно родитеље, баке и деке, да своје малишане поведу на „Зимску музичку чаролију” – Гала концерт који ће бити одржан у четвртак, 26. 01. 2017. године у Сава Центру.
Репертоар концерта је прилагодјен и најмлађој публици с обзиром да ће на програму, поред класичног репертоара бити и препознатљивих нумера из цртаних филмова, као и филмских класика у којима ће, као и увек, публика свих генерација моћи да учествује и ужива. Диригент на овом концерту ће бити наш реномирани уметник и педагог, оснивач оркестра Camerata Serbica и LOLA Classic, Љубиша Јовановић. Велико је задовољство што су се позиву за учешће, као специјални гости одазвали чувени маестро Бојан Суђић, Хор Колибри, Хор дечјег културног центра Београд, Ана Софреновић и Миња Субота који ће, свако на свој начин, музичким али и водитељским умећем улепшати овај концерт. На програму ће се моћи уживати у репертоару од Де Фаље, Штауса, Сарасатеа до композиција из филмова Пирати са Кариба и Мери Попинс – дакле музика за све од 5-105 година, са неколико нумера изненађења за све Београђане.
Гала концерт Регионалне дечје филхармоније постаће од јануара 2017. традиционалан и симболичан, музички поклон Београђанима за почетак још једне успешне и срећне године, надамо се испуњене са што више музике.
Овим концертом Дечја филхармонија и Фондација „Деца деци“ почињу са обележавањем десетогодишњице од оснивања те најављују и богат програм и пројекат „Година музике“.
Позивамо све љубитеље музике да заједно са младим виртуозима Регионалне дечје филхармоније и Фондацијом „Деца деци“ на најлепши начин започну нову 2017. годину уз зимску, музичку чаролију. Осим карата чије су цене 700, 1000 и 2000 динара, могу се купити и донаторске ВИП карте о којима се више информација може наћи на wеб страници www.decadeci.com

Куповином донаторских ВИП карата, они који то желе, осим ВИП места на концерту, која себи на тај начин могу обезбедити, могу и лично допринети даљем развоју овог јединственог дечјег оркестра.
Медијски спонзори концерта су РТС, Студио Б, Адриа Медиа-магазини Story Cosmopolitan, Еспресо, Стил, YuMama и Курир, Рингиер- новине Блиц, Ало и 24 сата, Color Press Group-магазини Hello и Gloria, Naxi Радио, Радио Фокус, Радио Београд 202, портали vodiczaroditelje.rs,  detinjarije.com i  nadlanu.com
Фондацији ” Деца Деци ” се посебно захваљује Coca Cola HBC Србија чија подршка је значајна за одржавање овог концерта.
О активностима Регионалне дечје фихармоније и Фондацији ” Деца Деци ”
Оснивач Регионалне дечје филхармоније, чији су чланови деца музичари из градова из региона; Загреба, Скопља, Љубљане, Сарајева и Београда је Фондација ” Деца Деци ” која ће овим концертом представити и свој омладински оркестар, стасао током претходне деценије рада који ће, раме уз раме, наступити са Регионалном дечјом филхармонијом. Промоција музичког образовања, стваралаштва младих, као и културна размена међу најмладјима кроз атрактивне музичке програме, су само неки од циљева фондације „Деца Деци“ и Дечје филхармоније. Чланови дечјег оркестра су талентовани ђаци нижих музичких школа, добитници награда на престижним домаћим и међународним такмичењима, док омладински оркестар чине прве генерације, које су сада већ у средњим школама и на престижним музичким академијама. Неки од њих су дугогодишњи корисници инструмената фондације „Деца деци“, која на тај начин помаже њихово школовање и професионално напредовање. Током 2016. покренут је серијал нових пројекта као што су ” Summer Pop up Concert Hall Дечје филхармоније ” на трговима градова Србије као и летња турнеја по региону “Филхармонија на точковима” са жељом да се класична музика приближи најмлађима и изађе из конвенционалних музичких простора. Круна првог дела сезоне 2016. након успешних концерата у Љубљани и Загребу у оквиру летње турнеје, свакако је био концерт на препуном стадиону Ташмајдан у оквиру манифестације „Ноћ музике“ који је одржан пред више од 10. 000 гледалаца.
Гала концерт Регионалне дечје филхармоније “Зимска музичка чаролија” – Не пропустите овај јединствени музички спектакл! Специјални гости маестро Бојан Суђић, Хор Колибри, Хор дечјег културног центра Београд, Ана Софреновић и Миња Субота- Сава Центар, 26. јануар у 20 часова.

 

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име