DOBITNIK KNJIGE “Rakun koji je hteo da opere svet” U IZDANJU ODISEJE!

Drugi krug nagradne igre Izdavačke kuće “ODISEJA” i Vodiča za roditelje!
Prošle nedelje dodelili smo knjigu “Doktor Proktor i velika krađa zlata”, a ove nedelje dobitnica knjige “Rakun koji je hteo da opere svet” pisca i ilustratora Ištvana Lakatoša, je Jelena Stanković iz Niša!
Posle naslova “Zamalo smrtonosni zrak”, izašao je drugi deo iz serijala o Emi i Tesli, pod nazivom “Rakun koji je hteo da opere svet”
Ukratko o knjizi i autoru:
Predaleki Velegrad je ponovo u opasnosti! I ne samo ovaj grad, već ČITAVA PLANETA! Kosmički rakuni opsednuti čistoćom krstare svemirom glancajući svaki njegov kutak: planete, komete, meteorske rojeve, čak i crne rupe ribaju dok ne postanu blistavobele. Pošto je većina živih bića pomalo štrokava, zli rakuni su počistili i stanovnike mnogih planeta, a sada je na red došla i ZEMLJA. Kad se rakunski svemirski brod u obliku veš-mašine pojavi na nebu, Zemljani će okupiti specijalnu spasilačku ekipu koju čine jedinstveni i neuporedivi genije NIKOLA TESLA, njegovi klonovi (Superheroj Tesla, Galaktički Tesla, Gospodin Čovek Tesla,  Mleko u kesi Tesla i neki još beskorisniji), dovitljiva devojčica Ema, štreber Varnava (sa nimalo štreberskim tajnim moćima), Inspektor Muškatla i armija urednih bakica naoružanih četkama i metlama, a spasioce predvodi lukava teta Čismenka, koja mrzi prljavštinu i nered skoro isto koliko i kosmički rakuni.    
Otkrićemo vam jednu tajnu: drugi deo serijala o Emi i Tesli je još smešniji i zabavniji od prvog! A oba romana o fantastičnim dogodovštinama genijalnog izumitelja Nikole Tesle, devojčice Eme i njihove luckaste družine – ilustrovana su neverovatno maštovito i duhovito.   
Ištvan Lakatoš je slavni mađarski autor stripova i knjiga za decu, ilustrator i esejista. Osvojio je mnoge značajne nagrade u svojoj zemlji, a njegov roman Kockograd nalazi se na listi odabranih dela najvažnije internacionalne organizacije za književnost za decu i mlade IBBY.


FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име