АКТУЕЛНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

♪♫♪♫♪ Muzička radionica Čarobna frula, namenjena je deci uzrasta od 3 do 10 godina. Nastala je kao rezultat višegodišnjeg rada profesora i magistra muzičke akademije Bojane Gavrilović, u radu sa decom i mladima od 3 do 18 godina. Radionica se prevashodno bavi muzičkom edukacijom dece na neposredan i suptilan način, gde deca kroz razne vrste muzičkih igara, pesama, didaktičkih igara, ritmičkih vežbi, ulaze u čaroban, bajkovit svet muzike.

Muzička radionica je dobila naziv po čuvenoj operi Wolfganga Amadeusa Mozarta, Zauberflöte. Čarobna frula ima magične moći te se svi bore za nju, a u prenesenom značenju to je muzika koja nas prati kroz ceo život.

Zašto baš muzika?

Reč muzika, potiče od korena grčke reči muza. Mitologija nam govori da devet muza, nebeskih sestara koje vladaju pesmom, poezijom i drugim vidovima umetnosti i nauke, jesu kćeri Zevsove kralja svih bogova i Mnemosine, boginje sećanja. Otuda, muzika jeste dete božanske ljubavi čije su milost, lepota i misteriozne isceljujuće moći duboko povezane sa nebeskim poretkom i sećanje na naše poreklo i sudbinu.

  • ♪♫ Od svih oblika darovitosti, muzička darovitost ispoljava se najranije – oko 3 godine i zato je njen stimulans upravo u tom periodu veoma važan.
  • ♪♫ Muzikа i pokret su veomа vаžni, jer se mozаk rаzvijа uz pokret.
  • ♪♫ 30 % mozgа čine аsocijаtivne regije u kojimа se nаlаzi inteligencijа, koja se nаjbolje rаzvija uz muziku.
  • ♪♫ Od 52 regije mozgа skoro 10 se аktivirа kаdа slušаmo muziku ili svirаmo neki instrument.
  • ♪♫ Između 13 – 15 % sinаpsi u mozgu, rаzvijа se preko rаdа prstiju.
  • ♪♫ U psiho–fizičkom razvoju dece, muzika ima neprocenjiv značaj. Naime, naučnici su otkrili da su strukture koje čine muziku, identične onima na osnovu kojih funkcioniše ljudski mozak. Najveću moć, muzika pokazuje u svom uticaju na proces učenja, razvoj mozga i organizacionih osobina, kao i na celokupni nervni sistem. Ona razvija inteligenciju, koordinaciju, sposobnost koncentracije, kao i razvoj kreativnosti i individualnosti svakog deteta. Radom kroz muziku podstiče se ravnomeran razvoj leve i desne hemisfere mozga, gde dolazi do boljeg razvoja sinapsi.
  • ♪♫ U predškolskom uzrastu, veoma je važno da dete sluša muziku i da je uključuje u svaku igru i kreativnost. Brojna istraživanja poslednjih nekoliko decenija potvrdila su da muzičke aktivnosti (slušanje, pevanje, sviranje, stvaralačko muzičko izražavanje i doživljavanje) posredno i značajno utiču na sve aspekte razvoja, tj celovitu ličnost deteta. Naročito je istaknuta mogućnost i vrednost predškolskog perioda kao kritičnog perioda uticanja na muzički, odnosno opšti razvoj.

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

Čarobna frula 1
Adresa: Studentski Trg 5, 11000 Beograd, Stari Grad, Srbija
Ustanova: Zadužbina Ilije M. Kolarca

Čarobna frula 2
Adresa: Šumatovačka 39a (u prostorijama vrtića Srećkolino), Vračar
Kontakt: +381 69/618-181
Email: bojana@carobnafrula.com

ГДЕ СЕ НАЛАЗИ

УЗРАСТ:
од 3 до 10 година

Галерија фотографија

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име