Поред награде “Душан Радовић” за најбољу књигу за децу и младе у 2016, која је додељена Раши Попов за роман “Овчарско-кабларска бајка” у издању Пчелице, овај чачански издавач је добитник још једног вредног признања у оквиру новосадског Салона књига.

Специјална награда “Захарије Орфелин” за најлепшу књигу додељена је Пчеличиној едицији “Мале књиге о великим људима” ауторке Александре Бојовић са илустрацијама Игора Крстића. Стручни жири оцењивао је ликовни и графички изглед књиге, уметнички и ликовни утисак, ликовну и графичку опрему књиге, као и ниво занатског и штампарског изгледа књиге.

Ова популарна Пчеличина едиција већ је носилац награде УЛУПУДС-а која се додељује у оквиру београдског сајма књига за најбоље илустровану едицију.

“Мале књиге о великим људима” су едиција од 16 наслова у два кола која нам представља живот и рад неких од најзначајнијих имена из светске историје, који су својим делима и достигнућима остали упамћени за сва времена. У малом формату, на занимљив и оригиналан начин, уз веродостојне илустрације, уз књиге ове едиције упознаћете се животом и радом неких од најзначајнијих сликара, музичара, научника, писаца, војсковођа и владара који су битно утицали на стварање слике света какву данас познајемо.

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име