НАНА ПРЕКО ДАНА, систем чувања деце

АКТУЕЛНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Сећате се како је добар део нас или наших родитеља одрастао? Док су мама и тата радили, а дечица била веома мала, многе од њих су чувале неке баке, нане, комшинице, заједно са још по којим дететом из породице или комшилука. Дечица су била у топлом дому али су углавном имала и по неког другара и лепо се социјализовала. Нису била у институцији (јаслицама) где једна или две васпитачице чувају велику групу деце, а нису ни проводили дан сами са једном одраслом особом без друге деце (што се често дешава кад једна дадиља чува дете у његовој кући). Био је то начин гајења деце који је најближи одрастању у великој породици (којих на жалост више нема) и најпогоднији за развитак детета.

Зато смо ми, две маме, основале организацију “Нана преко дана” која нашој и вашој деци пружа онакво детињство какво је најприродније и најпогодније за развој малог људског бића.

Нане у својој кући брину о двоје до четворо деце старости до 3 године, сваки радни дан, док су родитељи на послу или заузети другим обавезама. Нане су образоване да педагошки раде са децом на развоју њихових моторних, говорних, креативних и социјалних способности.

Основна карактеристика овог система је да родитељ изабере особу која му брине о детету, а опет да дете има неколико другара да се дружи, учи да се понаса у групи, да помогне другом и избори се за себе, и да развија машту играјући се са другом децом.

Све нане пролазе интензивну обуку и контроле: психолошке провере, провере неосудјиваности, здравствене и санитарне провере, обуку о против пожарној заштити и прву помоћ за децу и бебе.

По немачком моделу

Овакав систем чувања деце постоји у другим европским земљама као званичан део предшколског образовања, нарочито у Немачкој, Француској, Аустрији или суседној Хрватској. По српском закону овакав вид бриге о деци спада под такозване помоћне образовне делатности, то јест под чување деце од стране дадиље. Тања Нинковић, оснивач Нане преко дана, квалификована је Нана по немачком систему (Тагесмуттер), али и доктор медицинске биохемије и неко са много искуства у управљању едукационим програмима, великим медјународним пројектима, сарадњи са државним институцијама и испуњавању највиших стандарда пословања. Те стандарде и начин пословања примењујемо у Нани преко дана, јер сматрамо да је је гајење деце исто тако велика и важна ствар.

Желимо да наша деца расту срећна, вољена и заштићена. Јер само срећна деца расту у сигурне, успешне и срећне људе. А они чине свет лепшим местом за живот 🙂

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИЈЕ

УЗРАСТ:
од 1 до 3 година

Галерија фотографија

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име