Награда за Пчеличино издање Овчарско-кабларска бајка, Раше Попова

Овогодишњи 23. Међународни салон књига у Новом Саду одржан је од 6. до 12. марта на Новосадском сајму.
Први пут ове године издавачи су конкурисали за новоустановљену награду „Душан Радовић” за најбољу књигу за децу и младе. У категорији од 16 наслова, жири у саставу Душан Поп Ђурђев, Мирослав Алексић и Драгутин Бег донео је одлуку да награду додели књижевнику Раши Попову за књигу „Овчарско-кабларска бајка” у издању Издавачке куће Пчелица из Чачка.
„У времену краха свих могућих етичких принципа на којима је свет почивао, појава оваквих књига за децу и младе читаоце један је од добрих начина да се најмлађима укаже на неке традиционалне вредности којима ћемо се кад-тад, као људи, морати вратити”, наводи се у образложењу жирија.
Овчарско-кабларска бајка Раше Попова у издању Пчелице, која и сама битише на просторима чаробног крајолика Овчарско-кабларске клисуре, најлепши је поклон аутора издавачу, који је због тога имао посебну мотивацију у ликовном обликовању ове необичне приче традиционалним мотивима.
Чика Рашина књига подсећа на оданост, пожртвованост, пријатељство и љубав као покретачку снагу која побеђује све препреке. Ова модерна бајка допуњена бајковитим илустрацијама Младена Анђелковића, пренеће вас у српски средњевековни простор Овчара и Каблара и вратити веру у добро, као победничку снагу, директно упућујући на основне моралне вредности и начела.

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име