Деци је потребан покрет!

Razvoj motoričkih i fizičkih sposobnosti je veoma bitan za rani period odrastanja, kao i tokom puberteta.

PERTINI TOYS jedini u Srbiji u ponudi ima kvalitetne dečje sportske rekvizite italijanske kompanije Ledraplastic. Njihov brend Gymnic obuhvata specijalne sportske rekvizite izrađene od netoksičnog vinila i namenjene različitim uzrastima, u potpunosti bezbedne i 100% reciklirajuće, a bazirane na wellness konceptima pokreta i zdravlja.
Namenjeni profesionalnoj i kućnoj upotrebi i izvođenju korektivnih, preventivnih i razvojnih gimnastičkih vežbi, za cilj imaju da kod dece razviju:
– krupnu motoriku i motoriku šake
– osećaj za balans
– pravilno držanje i sedenje
– taktilnu stimulaciju
– koordinaciju
– interakciju
– kooperaciju

Pogodni su za brojne vežbe kod raznih oblika deformiteta, kreiranje poligona za atletske i gimnastičke vežbe, za vežbe stopala, ritmičku gimnastiku.

Sredstva koja nudi PERTINI TOYS idealna su za ukupan razvoj motoričkih i socijalnih veština.

Prvu Gymnic loptu napravio je inženjer Akvilino Kosani ( Aquillino Cosani ) davne 1963.godine u Italiji, da bi tokom narednih decenija zajedno sa timom italijanskih fizijatara osnovao proizvodnju dečjih sportskih rekvizita, kreiranih vrlo osmišljeno, sa brižljivo odabranim materijalima i merama. Tokom godina postupak pravljenja ovih rekvizita različitih oblika i dimenzija, otpornih na spoljne i fizičke uticaje, bio je usavršen i u potpunosti prilagođen radu sa decom.
Oslanjajući se na ove koncepte, britanski fizioterapeuti razvili su čitav niz vežbi u sklopu pedijatrijsko – neurološkog programa za rehabilitaciju koristeći upravo ove rekvizite. Tokom osamdesetih godina prošlog veka, nakon posete evropskim klinikama, američki fizioterapeuti prenose ih u SAD, dok tokom devedesetih prelaze u svet atletike i gimnastike i ubrzo postaju njihov sastavni i neizostavni deo. Ovi sportski rekviziti se danas koriste u: fizikalnoj terapiji, ortopediji, atletici, gimnastici, pilatesu, jogi, sportskim treninzima, u fitnes centrima i teretanama.

Primarni benefit od vežbanja uz pomoć ovih rekvizita je istovremeno angažovanje velikog broja mišića pri izvođenju vežbi. Telo, pri oslanjanju na čvrste površine, ulaže napor i pokušava da balansira. Mišići, posebno leđni i trbušni, vremenom znatno jačaju pri ovakvom održavanju balansa. Posebno važna je bezbednosna funkcija ovih rekvizita: troslojna guma onemogućava efekat iznenadnog pucanja.

Uloga vaspitača i sportskih instruktora je veoma važna, ali su bezbedni, provereni i testirani rekviziti neophodni.
Kreirajte deci sportsko okruženje u kome će kroz različite sportske igre, osim motorike, razviti i samopouzdanje i želju za novim aktivnostima. Samo uz sigurne i pravilno odabrane sportske rekvizite, testirane na sve predviđene aktivnosti deteta i izrađene od postojanih materijala, namenjenih intenzivnoj upotrebi – igra može da počne i završi se osmehom.

PERTINI TOYS – MESTO GDE SE IGRA I SPORT SPAJAJU!

FACEBOOK KOMENTARI:

коментара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Молимо унесите ваш коментар!
Молимо унесите овде ваше име